Processer kræver ofte en neutral facilitator

Workshops er måske et slidt begreb, men det er i min verden den eneste rigtige arbejdsform, hvis man skal involvere kolleger og få andre til at tage ejerskab på idéer. Der ligger rigtig meget værdifuld viden i virksomhederne, som er mange penge værd, når man formår at samle den op. Et effektivt workshop forløb skal baseres på konkret viden, og gennemføres med en struktur der fastholder fokus for diskussionerne.

Det er naturligvis udfordringer og målsætninger, der definerer forløbet af en workshop. En facilitator er en ’ekstern motor’ der sætter energi til processen. Det er i min verden utrolig vigtigt med eksterne øjne, og frem for alt en person der kan konfrontere og få ’fisken på disken’, når der skal sættes gang i forandringer. Kreativitet og strategisk forståelse er to evner, der fasciliterer en god workshop.

Nedenfor er beskrevet to konkrete kurser/workshops, jeg ved flere lejligheder har optrådt med. Klik ind på disse og se, om du og dine kolleger kunne have brug for et fagligt indspark.

.